|
我刚刚复习到逻辑67题,看了lawyer对该题的讨论,忽然对29题有了新的看法和感觉,来向大家汇报一下。
67.A greater number of newspapers are sold in Town S than in Town T. Therefore, the citizens of Town S are better informed about major world events than are the citizens of Town T. Each of the following, if true, weakens the conclusion above EXCEPT: (A) Town S has a larger population than Town T. (B) Most citizens of Town T work in Town S and buy their newspapers there. (C) The average citizen of Town S spends less time reading newspapers than does the average citizen of Town T. (D) A weekly newspaper restricted to the coverage of local events is published in Town S. (E) The average newsstand price of newspapers sold in Town S is lower than the average price of newspapers sold in Town T. 答案选E。
29. The number of people diagnosed as having a certain intestinal disease has dropped significantly in a rural county this year, as compared to last year, Health officials attribute this decrease entirely to improved sanitary conditions at water-treatment plants, which made for cleaner water this year and thus reduced the incidence of the disease. Which of the following, if true, would most seriously weaken the health officials’ explanation for the lower incidence of the disease? (A) Many new water-treatment plants have been built in the last five years in the rural county. (B) Bottled spring water has not been consumed in significantly different quantities by people diagnosed as having the intestinal disease, as compared to people who did not contract the disease. (C) Because of a new diagnostic technique, many people who until this year would have been diagnosed as having the intestinal disease are now correctly diagnosed as suffering from intestinal ulcers. (D) Because of medical advances this year, far fewer people who contract the intestinal disease will develop severe cases of the disease. (E) The water in the rural county was brought up to the sanitary standards of the water in neighboring counties ten years ago. 答案选C
29题和67题略有不同,虽然它们都是weaken。67题要求weaken的是结论,所以正确的weaken选项应是weaken结论的那个选项。67题E选项的错误在于它是原文原因的原因,与结论无关,作者不需要因为E而重新考虑他的观点或做出解释;29题要求weaken的是原因,所以正确的weaken选项应是weaken原因的那个选项,或是提出其他的原因,所以A选项是不正确的,因为A选项既没有weaken原文的原因,也没有提出其他新的原因解释原文结论。
不知道我的分析理解对不对?请大家多帮助!
还有,携隐jj的阅读总结非常好!强烈推荐大家去学习!!!
[此贴子已经被作者于2005-7-7 17:18:30编辑过] |