ChaseDream
搜索
123下一页
返回列表 发新帖

[录取汇报] In@SMU MBA-Singapore Management University

Got an email today. Feel excited now!!
体会是chemistry太重要了,smu interview了两次,聊得蛮开心的,跟以前的面试不一样,能感觉到面试官对我的profile看得很仔细,一些不被注意的奖项都被问到了,有被重视的感觉。
恭喜楼主~~~楼主能给点点面经吗~~
真的非常抱歉,回复得有点晚。希望不会已经错过你的面试了~~
第一次面试:
1.What other schools you have applied?
2.Have you been to Singpore? Have you visited SMU?
3.How do you know financial jobs?
4.What is your future plan?
5.Have you encountered problems when you studied in other cities?

第二次面试:
Why now is a good time for you to do an MBA?
What soft skills do you think you need in finance industry?
What do you think of leadership in finance industry?
Why not apply to schools in HongKong?
Have you visited Singapore? How do you feel?
What other schools have you applied?
How do you think about your low remark in your GMAT verbal?
What was the Prize you gained in your company about?
Do you want to work in Singapore or get back to China after graduation?
Do you know any student of SMU MBA?
How do you think about your english level?
Why you move to the new job?
Do you have financial problems?
congrats~
Do you want to work in Singapore or get back to China after graduation?
这个问题你怎么回答的,学校比较prefer什么样的回答你清楚吗?

What other schools have you applied? 这个回答是只申请了你们一家好呢,还是说申请了很多家好?

Thanks for your kind reply.
你好啊:)
我个人是想在新加坡发展一段再回国的,我就那样跟面试官说了。我觉得学校问这个问题并不是有prefer的答案,而是想看看candidate有没有一个对未来的规划,不希望是一个之前没有想过就递申请的人,所以回答了是新加坡还是中国以后就自己说一下想法和选择的理由,也许这个理由是否convince比较重要。我个人的理解喇。

我是否申请了其他学校的问题,我回答了我也申请了其他学校,然后强调我一直非常想去smu,因为smu是新加坡唯一创新使用美式教学,仿照wharton的精神创立的学校,而且在读生和已经毕业的学生(主要是本科生喇,smu的mba学生还没有几届)普遍反应他们在smu每年都有质的飞跃。
欢迎学弟!关于面试问题的回答技巧,我建议还是作好充分的准备后实话实说。学弟如果有空,可以浏览一下我们的校友答疑贴:http://forum.chasedream.com/Asian_Pacific_MBA/thread-460794-1-1.html  可以分享一下你的申请过程和成功经验。
如果我说我自己是因为女朋友在那里,想去和她团聚,以后毕业后留下在新加坡一起发展。 你说面试官会不会感觉不好啊? 关于这一点不能完全实话实说吧?
呵呵,我觉得没问题啊。家庭因素是个人人生规划的重要部分。面试官没理由感觉不好。
非常非常感谢学长的支持啊!!
找到组织的感觉太好了~~