|
倒计时54天 4.21 逻辑部分-lsat S1 T1 2. Handwriting analysis—also known as graphology—is a poor way to predict personality types, even though it is used by 3,000 United States firms and by a majority of European companies. In a recent study, five graphologists scored no better than chance in predicting the occupations of forty professionals. Which one of the following is an assumption necessary to the argument? (A) People in the same occupation usually do not have the same personality type. (B) Graphology is an effective means of predicting personality types in non-business contexts.(无关) (C) There are more United States firms that do not use graphology than all the United States and European firms that do use it.(无关) (D) There are several other techniques for predicting personality types that are more accurate than graphology.(E)(无关) (E) There is a correspondence between type of personality and choice of occupation. 文章类型:结论-字迹分析预测人的性格效果不好。证据-字迹分析家没能预测40个专家的职业 答案: 假设-职业跟性格有联系。 Questions 3-4 The simple facts are these: the number of people killed each year by grizzly bears is about the same as the number of people killed by lightning on golf courses. And the number of people killed by lightning on golf courses each year is about the same as the number of people electrocuted by electric blenders. All the horrible myths and gruesome stories aside, therefore, a grizzly bear is in fact about as dangerous as an electric blender or a game of golf. 4. Which one of the following, if true, would most effectively undermine the author’s argument? (A) Although the number of people killed by lightning on golf courses each year is very small, the total number of lightning fatalities is many times greater.(死亡总数无关) (B) Electric blenders are among the safest household appliances; were the author to compare fatalities from electrical appliances in general, she would get a much higher figure.(与其他家用电器比较无关) (C) Most people would rather take their chances with blenders and golf games than with grizzly bears.(人的意愿无关) (D) Bears in general—including black, brown, and cinnamon bears, as well as grizzly bears—kill many more people than do electric blenders.(杀了更多的人不能说明更加危险,无关)(E) (E) Statistics show that the number of times people use electric blenders each year exceeds the number of times people play golf each year, which in turn far exceeds the number of contacts people have with grizzly bears each year. 文章类型:证据-每年被灰熊杀的人与被闪电杀的人一样多。每年被闪电杀的人又与电力搅拌器一样多。结论:灰熊和闪电或者电力搅拌器一样多。 答案:削弱-接触电力搅拌器的人的总数很多。所以危险性增加。 7. If Sarah were a concert pianist for a major orchestra, she would be famous. She is not a concert pianist since she is not famous. The conclusion above is unsound because the author does not consider that (A) Sarah could be a famous actress. (B) Sarah could be a harpist for a major orchestra. (C) Sarah could be a pianist with a rock group. (D) Sarah could be a concert pianist with a minor orchestra.(D) (E) Sarah could be famous for another reason. 文章:原则-如果S是音乐会的主管弦,S非常有名。结论-因为她不著名,所以她不是音乐会的钢琴手。 答案:flaw-S可以是音乐会的小管弦。 思维:不是所有音乐会的钢琴手都有名,如果是音乐会大主管弦肯定有名,如果是音乐会的小管弦就不一定了。 9. Free public education is the best form of education there is. Therefore, we must fight to ensure its continued existence; that is, we must be ready to defend the principle of equality of educational opportunity. Because this principle is we worth defending, it is clear that free public education is better than any other form of education. Which one of the following illustrates the same weak reasoning as found in the passage? (A) I love music, and that’s why I listen to it constantly. I have my stereo or radio on every waking minute. Since I play music all the time, I must really love it. (B) Books are my most valuable possessions. My books are like my friends—each pleases me in different ways. Just as I would give up everything to save my friends, so too with my books. (C) I would much rather be poor and respected than be rich and despised. To have the respect of others is far more valuable than to have millions of dollars. (D) I have never been betrayed by any of my friends. They have been true to me through good times and bad. Therefore I will never betray any of my friends.(A) (E) Because every plant I have ever seen has green leaves, I have concluded that all plants must have green leaves. This looks like a plant but it does not have green leaves, so it cannot be a plant. 文章:证据-免费公众教育是最好的教育形式。结论1-我们必须要保证它的持续存在。即我们必须保护我们的平等的受教育的机会。证据-因为这个值得我们保卫,结论2-免费公众教育比其他教育形式要好。 Flaw-循环论证 答案:A。我喜欢音乐,所以我经常听音乐,我经常播放音乐,我肯定非常喜欢音乐。 11. Hanifah: A recent survey shows that there are fewer people who drive only on weekends than there are people who drive to work each weekday. As a result, weekend-only drives are involved in fewer accidents. Therefore, insurance rates should be adjusted so that rates would be significantly higher for the regular commuters. Katsu: I can’t agree with your conclusion. The same study also showed that, although weekend-only drives are involved in fewer accidents, when considered on the basis of accidents-per-mile-driven their records are worse than those of regular commuters. Therefore, insurance rates should be adjusted to increase the rates of weekend-only drivers over those of regular commuters. In the conversation above, Katsu does which one of the following? (A) Katsu disagrees with each of the premises of the argument that Hanifah offers. (B) Katsu cites additional evidence stating that weekend-only drivers are actually involved in a greater number of accidents than regular commuters. (C) Katsu accuses Hanifah of using inaccurate statistical information. (D) Katsu proves that Hanifah didn’t read the entire report that was cited.(E) (E) Katsu disagrees with Hanifah over how accident records are to be evaluated for insurance rates. 文章:H-周末驾车的人比平常驾车上下班的人要少。中间结论-周末驾车的人涉及到的交通事故要少。结论-平常驾车上下班的人的保险费率要提高。 K-同样的调查表明,如果考虑每公里事故次数的话,周末驾车的人的记录要比平常驾车上下班的人要差。结论-周末驾车的人的保险费率要提高。 答案:MOR-提出事故记录的评价标准不一样。 13. Top college graduates are having more difficulty demonstrating their superiority to prospective employers than did the top students of twenty years ago when an honors degree was distinction enough. Today’s employers are less impressed with the honors degree. Twenty years ago no more than 10 percent of a given class graduated with honors. Today, however, because of grade inflation, the honors degree goes to more than 50 percent of a graduating class. Therefore, to restore confidence in the degrees they award, colleges must take steps to control grade inflation. Which one of the following is an assumption that, if true, would support the conclusion in the passage? (A) Today’s students are not higher achievers than the students of twenty years ago. (B) Awarding too many honors degrees causes colleges to inflate grades.(因果倒置,是因为学分膨胀而导致honors degrees 增多) (C) Today’s employers rely on honors ranking in making their hiring decisions. (D) It is not easy for students with low grades to obtain jobs.(A) (E) Colleges must make employers aware of the criteria used to determine who receives an honors degree. 文章:证据-顶级学院学生现在比20年前的学生的更难证明他们的优越性。现在的雇主很少注意名誉学位,20年前仅有10%的人获得名誉学位,现在有多于50%。结论-为了恢复对学校授予的学位的信心,学院应该采取措施控制学分膨胀。 答案:假设-今天的学生与过去二十年相比不是更高的有成就的人。 18. Brushing your teeth regularly, no matter which toothpaste you use, will reduce your chances of tooth decay. Scientists have concluded that, when you brush, you reduce tooth decay by removing the film of plaque that forms on teeth and gums. So, you can forget about fluorides: brush your teeth carefully and say goodbye to cavities. Which one of the following is a criticism of the reasoning in the argument? (A) Brushing with fluoride toothpaste has been shown to reduce tooth decay. (B) The fact that brushing will reduce tooth decay does not show that fluorides are of no value. (C) Few people adequately remove plaque by brushing. (D) People have plaque on their teeth most of the time.(B) (E) Scientists have been wrong about fluorides. 文章:证据-刷牙减少蛀牙,科学家证实,刷减少牙斑,从而减少蛀牙。结论-氟化物是没用的 答案:flaw-刷牙不能证明氟化物没有用。 19. Some good cooks are gourmet cooks who pride themselves on always using extravagantly rich ingredients in elaborate recipes. Some good cooks can be characterized as fast-food cooks. They may use rich ingredients as long as the recipes are easy to follow and take little time. Other good cooks are health food enthusiasts, who are concerned primarily with the nutritional value of food. But even though not all good cooks are big eaters, they all enjoy preparing and serving food. If the information in the passage is true, which one of the following CANNOT be true? (A) Most good cooks do not use extravagantly rich ingredients. (B) Everyone who enjoys preparing and serving food is a good cook. (C) More good cooks who use extravagantly rich ingredients are big eaters than are good cooks who do not use such ingredients. (D) There are fewer good cooks who enjoy serving and preparing food than there are good cooks who are big eaters.(D) (E) Gourmet cooks, fast-food cooks, and cooks who are health food enthusiasts are all big eaters. 文章:最后一句话-但是即使不是所有的好厨师都是好吃鬼,他们都喜欢准备食物 答案:cannot be true-喜欢准备食物的好厨师比好吃鬼的好厨师要少。 23. The function of government is to satisfy the genuine wants of the masses, and government cannot satisfy those wants unless it is informed about what those wants are. Freedom of speech ensures that such information will reach the ears of government officials. Therefore, freedom of speech is indispensable for a healthy state. Which one of the following, if true, would NOT undermine the conclusion of the argument? (A) People most often do not know what they genuinely want(削弱). (B) Freedom of speech tends ultimately to undermine social order, and social order is a prerequisite for satisfying the wants of the masses.(削弱) (C) The proper function of government is not to satisfy wants, but to provide equality of opportunity.(不是满足需要,而是提供平等的机会,那么言论自由并不是必不可少的。) (D) Freedom of speech is not sufficient for satisfying the wants of the masses: social order is necessary as well.(D) (E) Rulers already know what the people want.(削弱) 总结:证据-1. 政府职能是满足大众的真实需要。 2.除非政府能知道这些需求是什么,否则政府不能满足这些需要。3.言论自由使这些信息能达到政府官员的耳朵中。结论-言论自由对一个健康政府是必不可少的。 答案:NOT undermine。言论自由不够来满足大众的需要,暗示还是需要言论自由的。 一开始觉得答案D错了,但仔细排除其他选项之后发现,其他都削弱, 重新反思D发现D确实没有削弱。 24. An unbiased observer of everyday encounters in Western societies would surely not find many instances of unkindness by people under 65 toward people over 65. There are undoubtedly incidents of unkindness based on age, and these warrant reproof(使责备变得有理有据). However, the very fact that such reproof occurs and is generally accepted implies that our Western societies basically respect the elderly. The same conclusion can be drawn from a recent survey finding: 71 percent of the under 65 population agreed with the statement that “people over 65 receive too little respect from society”, while only 44 percent of the over-65 population, the target of the alleged irreverence agreed with it. The author concludes that Western societies basically respect the elderly partly because (A) people under 65 are just as kind to people over 65 as they are to people of their own age group (B) survey data suggest that fewer people over 65 than under 65 get too little respect (C) disrespect for the elderly does not go so far as to result in actual harm (D) survey data suggest that people over 65 are more aware of incidents involving disrespect to the elderly than are people under 65(E) (E) incidents of unkindness to the elderly are neither common nor generally accepted in Western societies 文章:65岁以下的不尊敬65岁以上老人的行为很少。确实有基于年龄上的不好的地方,并且应该要责备他们。但是这些责备正表明了我们西方社会非常尊敬老人。 答案:conclusion-不善待老人的行为很少且不广泛被接受。 |