|
Q9 to Q11: Among the myths taken as fact by the environmental managers of most corporations is the Line belief that environmental regula- (5) tions affect all competitors in a given industry uniformly. In reality, regulatory costs—and therefore compliance—fall unevenly, economically disad- (10) vantaging some companies and benefiting others. For example, a plant situated near a number of larger noncompliant competitors is less likely to attract the (15) attention of local regulators than is an isolated plant, and less attention means lower costs. Additionally, large plants can
spread compliance costs such (20) as waste treatment across a larger revenue base; on the other hand, some smaller plants may not even be subject to certain provisions such as permit or (25) reporting requirements by virtue of their size. Finally, older production technologies often continue to generate toxic wastes that were not regulated when the (30) technology was first adopted. New regulations have imposed extensive compliance costs on companies still using older industrial coal-fired burners that (35) generate high sulfur dioxide and nitrogen oxide outputs, for example, whereas new facilities generally avoid processes that would create such waste pro- (40) ducts. By realizing that they have discretion and that not all industries are affected equally by environmental regulation, environmental managers can (45) help their companies to achieve a competitive edge by anticipating regulatory pressure and exploring all possibilities for addressing how changing regula- (50) tions will affect their companies specifically. ------------------------------
Q10: According to the passage, which of the following statements about sulfur dioxide and nitrogen oxide outputs is true? A. Older production technologies cannot be adapted so as to reduce production of these outputs as waste products. B. Under the most recent environmental regulations, industrial plants are no longer permitted to produce these outputs. C. Although these outputs are environmentally hazardous, some plants still generate them as waste products despite the high compliance costs they impose. D. Many older plants have developed innovative technological processes that reduce the amounts of these outputs generated as waste products. E. Since the production processes that generate these outputs are less costly than alternative processes, these less expensive processes are sometimes adopted despite their acknowledged environmental hazards. Answer: -------------------------------------------------------------------------------- Q11: The passage suggests which of the following concerning the relationship between the location of a plant and the compliance costs it faces? A. A plant is less likely to face high compliance costs if it is located near larger plants that are in violation of environmental regulations. B. An isolated plant is less likely to draw the attention of environmental regulators, resulting in lower compliance costs. C. A large plant that is located near other large facilities will most probably be forced to pay high compliance costs. D. A small plant that is located near a number of larger plants will be forced to absorb some of its neighbors’ compliance costs. E. A plant will often escape high compliance costs if it is located far away from environmental regulatory agencies. Answer:
按宝宝妹妹要求写的过程和思路,我的水平就这么点,希望谅解。
GWD试题9-9-11。新题:本题看文章3分,做题3分。DCA。(KEY: DAA) 不好意思,不会从PDF文件copy,请大家自己看9题。
看完文章后的基本感觉:
结论解释型:TS: In reality, regulatory costs fall unevenly: disadvantaging some and benefiting others.
For example (这么多例子,我以为会考举例作用,竟然没有,看来ETS比较聪明!)1: 位置关系。Noncompliant (挺牛的词:到底从还是不从?,呵呵)。 Additionally, 大公司可摊薄cost. Finally, 这句比较难理解,所以作者例证来帮助大家理解。
最后by。。。,说了点感想。
这篇文章和红狗木的文章结构有点类似。根据主题题的问法(focus, concern),可能的考虑最后的废话。
做题过程:
9.类比题:定位40-51的论述:就是manager可通过anticipating regulatory 来达到竞争edge(当时不明白edge是什么的干活)
A:不确定,留着。B.和customers没啥关系,排除。C.反了。D:可能,E:当时觉得的是反,这不是利用,而是反抗了(后来想想,没反,但是不能illustrate argument)。在比较AD, A: at great cost in order to不对, D:基本思路对的,选他
10.根据文章结构的划分很容易定位到Finally,不过看了半天没有看懂。看选项。B, no longer permitted to决定化,而且文章没说,排除。D.E好象不对,还是文章没看懂。A.C徘徊了2分钟,选了C.
到现在还没看懂Finally这点,谁给偶讲讲,谢谢啦!
11.Location 根据文章结构的划分很容易定位到例1,看懂近远,费用,被注意的关系。直选A.(而且A用了less attention means lowers costs,替换了原文的less likely to attract the attention=less likely to face high compliance costs.二次定位是正确选项标志之一),然后验证一下其他选项都是错的。就他了。B,反,CDE同类错误,文章没说,傻子原则,不乱推。
总结:GMAT是考阅读的,再牛的思路,再牛的结构分析,看不懂白搭。我做题定位点处看懂了,基本对(好像废话!嘿嘿)思路结构只可帮你快速定位,快速排除。
|