|
请牛人赐教:
本题来自GWD-31-30,因为缺问题,又没有答案,故想请教一下高人对本题答案 的看法,小妹的理解置于题后,望高人不吝赐教,先叩谢!!!
Several ancient Greek texts provide accounts of people being poisoned by honey. Those texts suggest that honey was made from the nectar of rhododendron or oleander plants. Honey made from such nectar can cause the effects the texts describe, but only if eaten fresh, since the honey loses its toxicity within a few weeks of being made. In Greece, rhododendrons and oleander bloom only in springtime, when they are the predominant sources of nectar.
1) There are no plants that Greece in ancient times that produce more nectar than rhododendrons or oleanders do.
2) In areas where neither rhododendrons nor oleanders grow, honey is never poisonous.
3) A beebive’s honeycomb cannot have some sections that contain toxic honey and other sections that contain nontoxic honey.
4) The incidents of honey poisoning that are related in the ancient texts occurred in the sptingtime or in the early summer.
5) Whether the honey in a beehive is toxic depends solely on which plants were the source of that was used to make the honey.
小妹愚见:这可能是一道support题,故答案倾向于选 4). 原因:选项中的occurred in the sptingtime or in the earlysummer正好 呼应原文 nly if eaten fresh这个限制条件,故可以起到support的作用。
2)似乎也有点support的味道,但neither ... nor表2个都没有的情况下才不 会中毒,但原文只是说rhododendrons or oleanders,两个只要有一个就会 中毒了,不需要2个都有。换言之,若2个都没有才不会中毒,则不符合 原文。原文的意思是:没有rhododendrons 但有oleanders,或反之,照样 会有中毒的情况,因为2者只是or的关系。故2)不能support原结论。
以上是小妹的拙见,望牛人高人不吝指正,叩谢!!!
[此贴子已经被作者于2009-2-13 23:04:42编辑过] |