|
我说一下对第四题的想法: 4. It can be inferred from the passage that, when seeking to appoint new members to a corporation’s board, the chair traditionally looked for candidates who (A) had legal and governmental experience (B) had experience dealing with community affairs (C) could work easily with other members of the board (D) were already involved in establishing policy for that corporation(C) (E) had influential connections outside the business world
我回原文第二段定位,先是找到了initially sought,可是选项没有对应的答案,然后我又找到了next sought,但是选项也没有对应的答案。郁闷之下,我就选了E,虽然知道这不可能是正确答案。但是看了正确答案E后,再回原文2P的最后一句话看一看就明白了:chairs have always considered it important for directors to interact (to act upon one another) comfortably in the boardroom.这里的have always就表示“一直……“的意思,正好对应traditionally. 真是好狡猾的一道题啊! Although small companies were the first to have women directors, large corporations currently have a higher percentage of women on their boards. When the chairs of these large corporations began recruiting women to serve on boards, they initially sought women who were chief executive officers (CEO’s) of large corporations. However, such women CEO’s are still rare. In addition, the ideal of six CEO’s (female or male) serving on the board of each of the largest corporations is realizable only if every CEO serves on six boards. This raises the specter of director over-commitment and the resultant dilution of contribution. Consequently, the chairs next sought women in business who had the equivalent of CEO experience. However, since it is only recently that large numbers of women have begun to rise in management, the chairs began to recruit women of high achievement outside the business world. Many such women are well known for their contributions in government, education, and the nonprofit sector. The fact that the women from these sectors who were appointed were often acquaintances of the boards’ chairs seems quite reasonable: chairs have always considered it important for directors to interact (to act upon one another) comfortably in the boardroom.
|