ChaseDream
搜索
返回列表 发新帖

HEC School ambassadors

楼主

Hi everyone,

I'm a current student at HEC School of Management, september 2004 intake.

I was in a situation similar to yours' a couple years ago, and it was frustrating! Therefore, I and a couple of other current Chinese students would like to help and answer your questions regarding school choosing, life in Europe and post-MBA career. Hope can easy you a little bit

And of course, we have more say about HEC.

Ciao,

Shan Yucheng

沙发
Sounds impressive~~ Thanks for the offer, by all means!
板凳

Merçi beaucoup.Mais je crois que les frais sont trop chers.>_< It is said that CIAM will be cancelled next year,in that case,what kind of program do you think will be suitable for Chinese students especially who are not French major to apply for?Compared with some other french grandes ecoles such as INSEAD,ESSEC,what's the advantage of HEC?Could you introduce some courses for us?Thanks in advance.

地板

HEC,

呵呵,我想了解的就是他的主要录取标准是什么,是GPA?GMAT?还是别的什么?谢谢。论坛就是因为出现了你这样的人而变的很美丽。

楼主,我可是十分仰慕HEC,立誓要上,望多多帮助。

我现在的资料都准备好了,还剩最重要的报名表。关于填报名表,你有何建议啊。

我听说HEC第一年对中国学生免学费,是不是真的?

做为一个Leading Bschool,HEC在录取方式上与其他的学校差不多,基本原则是个人素质平衡+背景多样化。分数绝对不是主要的,这与中国的教学理念完全不同,但是中国学生的职业背景相对其他西方学生来说比较单一,因此有时候中国学生之间的差别仅仅体现在分数上。

就MBA来说,HEC第一年不会对中国学生免费。其他program就不知道了。不过现在中国在西方的影响越来越大,没有人再认为中国特别穷了,特别是从大城市来的。应该没有这种好事了

请问什么是背景多样化?是单指职业背景吗?还是个人本身生活经历的丰富呢?

回复:(vikkigmat)请问什么是背景多样化?是单指职业...

以下是引用vikkigmat在2004-11-30 10:45:00的发言:
请问什么是背景多样化?是单指职业背景吗?还是个人本身生活经历的丰富呢?

有不同的职业经历和生活背景,绝大多数人包括许多亚洲学生都能够说3种语言,毕业时甚至可以说第四种语言。

绝大多数的人都有海外工作经验,有的人有探险经历,有的人是前ATP的种子选手,有人的电视主持,有的人的他国家的外交官员.... 你可以尽量想象。

非常感谢,那么也就是说HBC非常重视申请者的这些经历啦,这是HBC独有的风格,还是每个上学院都很重视呢?

HEC not HBC