|
有两个题目,我做错了,查了CD上的讨论,一直存在争议。一个是编号为GWD-5-29的题目: Over the past five years, the price gap between name-brand cereals and less expensive store-brand cereals has become so wide that consumers have been switching increasingly to store brands despite the name brands’ reputation for better quality. To attract these consumers back, several manufacturers of name-brand cereals plan to narrow the price gap between their cereals and store brands to less than what it was five years ago. Which of the following, if true, most seriously calls into question the likelihood that the manufacturers’ plan will succeed in attracting back a large percentage of consumers who have switched to store brands? - There is no significant difference among manufacturers of name-brand cereals in the prices they charge for their products.
- Consumers who have switched to store-brand cereals have generally been satisfied with the quality of those cereals.
- Many consumers would never think of switching to store-brand cereals because they believe the name brand cereals to be of better quality.
- Because of lower advertising costs, stores are able to offer their own brands of cereals at significantly lower prices than those charged for name-brand cereals.
- Total annual sales of cereals—including both name-brand and store-brand cereals—have not increased significantly over the past five years.
争议存在于选项B和D之间。我倾向于选B,因为B说顾客对store-brand的质量满意,那么name-brand在价格上做文章就不会取得较好的效果。对于D选项,该选项只是提到了store-brand有能力降价,但是有能力和真正去实现是两回事,因为有能力降价但是它并不一定会降价。所以选择D的话等于我们又多做了一个假设,就是store-brand肯定会把价格降低到明显低于name-brand。所以D应该不是正确选项。
另一道题是GWD-5-30: Which of the following most logically completes the argument? The irradiation of food kills bacteria and thus retards spoilage. However, it also lowers the nutritional value of many foods. For example, irradiation destroys a significant percentage of whatever vitamin B1 a food may contain. Proponents of irradiation point out that irradiation is no worse in this respect than cooking. However, this fact is either beside the point, since much irradiated food is eaten raw, or else misleading, since _______. - many of the proponents of irradiation are food distributors who gain from food’s having a longer shelf life
- it is clear that killing bacteria that may be present on food is not the only effect that irradiation has
- cooking is usually the final step in preparing food for consumption, whereas irradiation serves to ensure a longer shelf life for perishable foods
- certain kinds of cooking are, in fact, even more destructive of vitamin B1 than carefully controlled irradiation is
- for food that is both irradiated and cooked, the reduction of vitamin B1 associated with either process individually is compounded
CD讨论贴的大部分人选择E,我拿到的GWD答案也是E。我认为E不是正确选项,因为题干明显是在说cooking和irradiation不具有可比性,而E选项说的是二者混合的话VB1会减少更多。C选项则明确指出二者的差异:cooking的食物马上就吃了,而irradiation是用来使容易坏的的食物保存长久。所以二者不具有可比性,如果将二者对比,是misleading。
[此贴子已经被作者于2009-4-23 23:09:06编辑过] |