ChaseDream
搜索
返回列表 发新帖
查看: 1413|回复: 1
打印 上一主题 下一主题

天山4 Q6&Q7 百思不解, 望NN解惑

[复制链接]
楼主
发表于 2005-7-19 22:29:00 | 只看该作者

天山4 Q6&Q7 百思不解, 望NN解惑

Tianshan-4-Q5 to Tianshan-4-Q7:


Although many lines of evidence indicate


that birds evolved from ground-dwelling


theropod dinosaurs, some scientists remain


Line   unconvinced. They argue that theropods


(5)    appeared too late to have given rise to birds,


noting that Archaeopteryx lithographica—the


oldest known bird—appears in the fossil


record about 150 million years ago, whereas


the fossil remains of various nonavian


(10)   maniraptor theropods—the closest known


relatives of birds—date only to about 115


million years ago. But investigators have


now uncovered bones that evidently belong


to nonavian maniraptors dating to the time of


(15)   Archaeopteryx. In any case, failure to find


fossils of a predicted kind does not rule out


their existence in an undiscovered deposit.


Skeptics also argue that the fused clavicles


(the “wishbone”) of birds differ from the


(20)   unfused clavicles of theropods. This


objection was reasonable when only early


theropod clavicles had been discovered,


but fossilized theropod clavicles that look


just like the wishbone of Archaeopteryx


(25)   have now been unearthed. Finally, some


scientists argue that the complex lungs of


birds could not have evolved from theropod


lungs, an assertion that cannot be supported


or falsified at the moment, because no fossil


(30)   lungs are preserved in the paleontological


record.



Tianshan-4-Q6:


In the context of the passage, the phrase “fossils of a predicted kind” (line 16) most likely refers to which of the following?


A.       Theropod fossils with fused clavicles


B.       Theropod fossils that are similar in structure to Archaeopteryx fossils


C.      Theropod fossils dating back more than 150 million years


D.      Fossils indicating the structure of theropod lungs


E.       Fossils indicating the structure of Archaeopteryx lungs


Answer: C


--------------------------------------------------------------------------------


Tianshan-4-Q7:


Which of the following is mentioned in the passage as an argument made by scientists who are unconvinced that birds evolved from theropod dinosaurs?


A.       There are no known theropod dinosaur fossils dating from a period after the time of Archaeopteryx.


B.       There are no known theropod dinosaur fossils that indicate the structure of those dinosaurs’ lungs.


C.      Theropod dinosaurs appear in the fossil record about 150 million years ago.


D.      Theropod dinosaurs did not have fused clavicles.


E.       Theropod dinosaurs had certain bones that look just like those of Archaeopteryx.


Answer: D



第六题答案是C, 我选A, 我觉得那句话是个启下的句子, 引出来后面的内容, 因该是A吧?


第七题答案是D, 我选B, 我觉得问题里面明确了是unconvinced, fused clavicles的问题不是已经有挖出来的东西去convince可吗? 为什么不选B?


谢谢!!!

沙发
发表于 2005-7-20 00:15:00 | 只看该作者

6,那句话的主要作用不是启下,是承上,它把上面的内容总结了.所以应该是指更古老的化石.


7,划红线的句子下面那段话,明确的说出了


Skeptics also argue that the fused clavicles


(the “wishbone”) of birds differ from the


(20)   unfused clavicles of theropods.


所以很明确是选D的。


unconvinced是修饰科学家的,问题问的是这些持怀疑观点的科学家提出了什么理论?不是问他们提出了什么尚未被证实的理论。

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

Mark一下! 看一下! 顶楼主! 感谢分享! 快速回复:

手机版|ChaseDream|GMT+8, 2025-10-29 05:58
京公网安备11010202008513号 京ICP证101109号 京ICP备12012021号

ChaseDream 论坛

© 2003-2025 ChaseDream.com. All Rights Reserved.

返回顶部