ChaseDream
搜索
返回列表 发新帖
楼主: Leon_698

[申请定位] 24fall_accounting申博求助

Thanks for your sharing. Wish you a happy new year, and a successful career.

谢谢,这为我提供了另一个可选择的道路,看起来很吸引,提醒了我不能把目标放得太窄。

That’s just an option if I have the opportunity been admitted as a PhD candidate by top 5 universities in Hong Kong. Considering about my age, it’s always better trying to find a job outside mainland China as long as I have thechance. Econ both provides more faculty positions and receives more PhD, but the difficulty in looking for a tenure job is the highest among all the bussiness programs according to the messages searched on the Internet. I will try to read as more papers as possible, not to limit in the accounting. Maybe other programs could also be discovered interest me such as Econ, IS, and Entrepreneurship.

老师您好,请问像我这种情况,会有比会计更适合的博士项目吗?我其实也不太想回国,海外教职肯定比国内二本好多了,毕业之后如果能找到澳大利亚、欧洲、澳门、新加坡、香港的教职的话,我也肯定会选择这些地方的。有个港五会计老师这两天找我meeting,我也在想如果准确说出自己的动机、以及读他的论文做准备。 还想请问一下,如果毕业海外教职难找,回国的话有办法以什么特别的人才项目规避35周岁这个硬门槛吗?
请问一下大家,如果现在马上工作假如4年只能攒30-40万左右(金融目前起薪就是每月8k-11k之间,现在政策也在影响行业薪资;或者考大专老师一年10-15万之间),去读4年博士也能攒30-40万左右。就是在金钱方面没有牺牲的情况下,读博vs现在直接找工作,哪个更推荐? 上个月拒过一个小私募8k的行研offer,感觉稳定和发展都受限

请问海外会计博士不找海外教职,回国的话呢?211或者双非好进吗?目前正在看earnings management方面的文章

motive有几个:1.以前有机会读工科博士但放弃了,所以现在算是有点学术理想;2.粗略看过一些工科和商科方向的论文,觉得accounting自己最看得懂、也最感兴趣;3.相比工作,更喜欢学校的氛围;4.假如读上会计博士,毕业要求不高,能有好paper留海外最好,假如成果一般也能接受去内地普通一本、二本和大专的教职。
最近学了一点计量经济学、会计理论,看了一些earnings management相关的paper,感觉挺enjoy的(论文看的不够多,最新发表的也还没看到,所以还没找到research gap)