ChaseDream
搜索
12下一页
返回列表 发新帖

[逻辑小分队] og 16 #21 求助

楼主
                                                                                                                                                [size=11.000000pt]Many  agriculturally  intensive  areas  of  the  world  are  beginning  to  encounter  water  scarcity  problems.  As  a  result,  many  farmers  in  these  areas  are  likely  to  reduce  their  output  as  the  water  supply  they  need  in  order  to  maintain  production  shrinks.  However,  one  group  of  farmers  in  such  a  region  plans  to  increase  their  production  by  implementing  techniques  for  water  conservation.     
                                        [size=11.000000pt]  Which  of  the  following,  if  true,  would  most  strongly  support  the  prediction  that  the  group’s  plan  will  succeed?    
 (A)  Farmers  that  can  gain  a  larger  share  of  the  food  market  in  their  regions  will  be  better  positioned  to  control  more  water  resources.       
[size=11.000000pt] (B)  Most  agricultural  practices  in  areas  with  water  shortages  are  water-  intensive.     
[size=11.000000pt] (C)  Other  regions  of  the  world  not  facing  water  shortages  are  likely  to  make  up  for  the  reduction  in  agricultural  output.     
[size=11.000000pt] (D)  Demand  for  agricultural  products  in  the  group’s  region  is  not  expected  to  decline.     
[size=11.000000pt] (E)  More  than  half  the  water  used  for  agriculture  in  the  farmers’  region  is  lost  to  evaporation  or  leakage  from  irrigation  channels.

[size=11.000000pt]

[size=14.6666669845581px]正确答案是e
[size=14.6666669845581px]但我想选b啊!!
[size=14.6666669845581px]我认为问的应该是为什么农民的计划可以成功,也就是说通过保护水就可以提高产量。
[size=14.6666669845581px]我觉得b项“缺水的地方就是需水的地方”不是刚好证明保护水解决问题么??
[size=14.6666669845581px]e的话我总觉得只说明了水是有途径被保护的,但说明不了保护水以后产量增加啊。。。。
[size=14.6666669845581px]

收藏收藏 收藏收藏
alzn2765 发表于 2017-8-24 14:11
我觉得这里就是说明我减产不可靠,就必须选择上面发展新科技的方法
这里错了。从减产不可靠,到发展新科 ...

OK我明白了,我中间忽视了太多因素,谢谢
小仙女rachel 发表于 2017-8-17 13:17
你好,大神我刚刚看到你15号有登录,希望最近能看见我的留言
我想选择D,因为我觉得方案1,2的区别在于一 ...

我觉得这里就是说明我减产不可靠,就必须选择上面发展新科技的方法
这里错了。从减产不可靠,到发展新科技,中间有那么多其他的options你都不考虑? 如果我说考不上哈佛就一定上斯坦福了,你觉得逻辑上错在哪里?
alzn2765 发表于 2015-8-21 16:34
我真没看明白你选B的逻辑

我想选择D,因为我觉得方案1,2的区别在于一个是减产一个是发展新科技(这样就不减产)
那这两者的区别我认为是增产vs减产不行吗?
D选项说需求量不会减少,我觉得这里就是说明我减产不可靠,就必须选择上面发展新科技的方法。
我觉得我逻辑很不好,希望大神指正
我觉得自己的可能错误点在于默认了Stimulus是正确的,但是其实还可能有其他方案(除了减产+发展新科技以外的)
谢谢,盼望回复
alzn2765 发表于 2015-8-21 13:14
方案可行性:
题干中有两个方案:
Plan 1: reduce  their  output(减产)

我想选择D,因为我觉得方案1,2的区别在于一个是减产一个是发展新科技(这样就不减产)
D选项说需求量不会减少,我觉得这里就是说明我减产不可靠,就必须选择上面发展新科技的方法。
我觉得自己的可能错误点在于默认了Stimulus是正确的,但是其实还可能有其他方案(除了减产+发展新科技以外的)
谢谢,盼望回复
谢谢,盼望回复
骑着小猪去购物 发表于 2015-8-21 14:18
明白啦 谢谢讲解!!

那我的思路是出了什么问题呢?是想的太多还是多推导了一步? 求赐教~~ ...

谢谢,盼望回复
alzn2765 发表于 2015-8-21 16:34

现在看起来b也是没有e说的明确呢~~
谢谢啦
地板
骑着小猪去购物 发表于 2015-8-21 14:18
明白啦 谢谢讲解!!

那我的思路是出了什么问题呢?是想的太多还是多推导了一步? 求赐教~~ ...

板凳
alzn2765 发表于 2015-8-21 13:14
方案可行性:
题干中有两个方案:
Plan 1: reduce  their  output(减产)

明白啦 谢谢讲解!!

那我的思路是出了什么问题呢?是想的太多还是多推导了一步? 求赐教~~