ChaseDream
搜索
12下一页
返回列表 发新帖
查看: 2927|回复: 12
打印 上一主题 下一主题

96-08第三篇阅读百思不得其解,麻烦大家给看看

[复制链接]
楼主
发表于 2005-6-29 22:39:00 | 只看该作者

96-08第三篇阅读百思不得其解,麻烦大家给看看

Grows are probably the most frequently met and easily identifiable members of the native fauna of the United States. The great number of tales, legends, and myths about these birds indicates that people have been exceptionally interested in them for a long time. On the other hand, when it comes to substantive-particularly behavioral-information, crows are less well known than many comparably common species and, for that matter, not a few quite uncommon ones: the endangered California condor to cite one obvious example. There are practical reasons for this.


  Grows are notoriously poor and aggravating subjects for field research. Keen observers and quick learners, they are astute about the intentions of other creatures, including researchers, and adapt at avoiding them. Because they are so numerous, active, and monochromatic, it is difficult to distinguish one crow from another. Bands, radio transmitters, or other identifying devices can be attached to them, but this of course requires catching live crows, who are among the wariest and most untrappable of birds.


  Technical difficulties aside, crow research is daunting because the ways of the birds are so complex and various. As preeminent generalists, members of this species ingeniously exploit a great range of habitats and resources, and they can quickly adjust to changes in their circumstances. Being so educable, individual birds have markedly different interests and inclinations, strategies and scams. For example, one pet crow learned how to let a dog out of its kennel by pulling the pin on the door. When the dog escaped, the bird went into the kennel and ate its food.


22. What is the main topic of the passage?


(A) The ways in which crows differ from other common birds


(B) The myths and legends about crows


(C) The characteristics that make crows difficult to study


(D)        The existing methods for investigating crow behavior.



26 The word "them" in line 10 refers to


(A) crows


(B) subjects


(C) intentions


(D)        researchers



27. According to the second paragraph, crows are poor subjects for field research for all of the following reasons EXCEPT:


(A) They can successfully avoid observers


(B) They are hard to distinguish from one another


(C) They can be quite aggressive


(D)        They are difficult to catch


28. In the second paragraph, the author implies that using radio transmitters would allow a researcher who studies crow to


(A) follow flocks of crows over long distances


(B) identify individual crows


(C) record the times when crows are most active


(D)        help crows that become sick or injured



29. According to the third paragraph, which of the following is true about crows?


(A) They seldom live in any one place for very long


(B) They thrive in a wide variety of environments.


(C) They have marked preferences for certain kinds of foods


(D)        They use up the resources in one area before moving to another


31.   In lines 10-21, the author mentions a pet crow to illustrate which of the following?


(A) The clever ways that crows solve problems


(B) The differences between pet crows and wild crows


(C) The ease with which crows can be tamed


(D)        The affection that crows show to other creatures



32. Which of the following statements is supported by the passage?


(A) Crows have relatively long lives


(B) Crows have been vision


(C) Crows are usually solitary


(D)        Crows are very intelligent


想知道大家得选项


[此贴子已经被作者于2005-6-29 22:41:33编辑过]
沙发
发表于 2005-6-30 10:58:00 | 只看该作者

c,


d,


c,


b,


b,


a,


d

板凳
 楼主| 发表于 2005-6-30 11:08:00 | 只看该作者
谢谢大哥
地板
 楼主| 发表于 2005-6-30 11:12:00 | 只看该作者
以下是引用brace在2005-6-30 10:58:00的发言:

c,                 c


d,                c


c,                c


b,               a


b,                a


a,                a


d                  b



5#
发表于 2005-6-30 11:23:00 | 只看该作者

Grows are notoriously poor and aggravating subjects for field research. Keen observers and quick learners, they are astute about the intentions of other creatures, including researchers, and adapt at avoiding them.


这个我犹豫了一下。 你看整个句子。


26 The word "them" in line 10 refers to


(A) crows


(B) subjects


(C) intentions


(D)        researchers


avoid是躲开, 躲开的是other creature


26 The word "them" in line 10 refers to


(A) crows


(B) subjects


(C) intentions


(D)        researchers


avoid的是具体的东西, other creatures, 包括researchers


不是抽象的intentions


intentions是没法躲开的


你体会一下

6#
发表于 2005-6-30 13:47:00 | 只看该作者

Grows are probably the most frequently met and easily identifiable members of the native fauna of the United States. The great number of tales, legends, and myths about these birds indicates that people have been exceptionally interested in them for a long time. On the other hand, when it comes to substantive-particularly behavioral-information, crows are less well known than many comparably common species and, for that matter, not a few quite uncommon ones: the endangered California condor to cite one obvious example. There are practical reasons for this.>>

  Grows are notoriously poor and aggravating subjects for field research. Keen observers and quick learners, they are astute about the intentions of other creatures, including researchers, and adapt at avoiding them.[27A] Because they are so numerous, active, and monochromatic, it is difficult to distinguish one crow from another.[27B] Bands, radio transmitters, or other identifying devices can be attached to them, but this of course requires catching live crows, who are among the wariest and most untrappable of birds.[27D]>>

  Technical difficulties aside, crow research is daunting because the ways of the birds are so complex and various. As preeminent generalists, members of this species ingeniously exploit a great range of habitats and resources, and they can quickly adjust to changes in their circumstances. Being so educable, individual birds have markedly different interests and inclinations, strategies and scams. For example, one pet crow learned how to let a dog out of its kennel by pulling the pin on the door. When the dog escaped, the bird went into the kennel and ate its food.

>

22. What is the main topic of the passage?>>

(A) The ways in which crows differ from other common birds>>

(B) The myths and legends about crows>

(C) The characteristics that make crows difficult to study

(D) The existing methods for investigating crow behavior.

My answer: C
文章第一段说虽然关于乌鸦的故事很多,但是对乌鸦习性的了解却很少。第二段说使得乌鸦的研究很困难的技术原因。第三段说除了技术原因之外,乌鸦的复杂性和多样性也使得研究乌鸦变得困难。

26 The word "them" in line 10 refers to

(A) crows

(B) subjects

(C) intentions

(D) researchers

My answer: D
我觉得逻辑意思的指代对象应指向other creatures,但是选项中没有;因此只好选择语法意义上的指代对象,即them前最近的名词researchers,而且这样意思上也可以解释得通。可是查了一下正确答案居然是C?

27. According to the second paragraph, crows are poor subjects for field research for all of the following reasons EXCEPT:

(A) They can successfully avoid observers

(B) They are hard to distinguish from one another

(C) They can be quite aggressive

(D) They are difficult to catch

My answer: C
原因详见第二段标粉字句。

28. In the second paragraph, the author implies that using radio transmitters would allow a researcher who studies crow to

(A) follow flocks of crows over long distances

(B) identify individual crows

(C) record the times when crows are most active

(D) help crows that become sick or injured

My answer: B
定位应在第二段中的"
Because they are so numerous, active, and monochromatic, it is difficult to distinguish one crow from another.Bands, radio transmitters, or other identifying devices can be attached to them,"理解句意仪器的作用应该是为了解决前面句子提到的困难,即辨别单只乌鸦。可是答案是A?

29. According to the third paragraph, which of the following is true about crows?

(A) They seldom live in any one place for very long

(B) They thrive in a wide variety of environments.

(C) They have marked preferences for certain kinds of foods

(D) They use up the resources in one area before moving to another

My answer: B
其实觉得没有任何一个选项是对的,勉强定位在第三段中蓝色句子。其实这句话的意思应该是说乌鸦的习性是千差万别的,而且能够迅速适应环境的变化。同B选项“它们存活的环境千差万别”还是有一点差别的。不过看来看去其他选项文中更是提都没提过。可是答案是A?

31.   In lines 10-21, the author mentions a pet crow to illustrate which of the following?

(A) The clever ways that crows solve problems

(B) The differences between pet crows and wild crows

(C) The ease with which crows can be tamed

(D) The affection that crows show to other creatures

My answer: A
这个例子前面的核心句是“Being so educable, individual birds have markedly different interests and inclinations, strategies and scams. ”例子就讲述了一只乌鸦的一个诡计,只有A答案最贴切吧。

32. Which of the following statements is supported by the passage?

(A) Crows have relatively long lives

(B) Crows have been vision

(C) Crows are usually solitary

(D) Crows are very intelligent

My answer: D
只有D最相关嘛。可是答案是B?

Open to discuss......



[此贴子已经被作者于2005-6-30 22:31:05编辑过]
7#
发表于 2005-6-30 14:00:00 | 只看该作者

网速实在太慢了,发完才发现Brace早就贴了答案,强烈支持Brace的答案以及对them指代题的解释。
那我下载的所谓修订过的正确答案到底是什么来源呢?为什么这篇文章的答案看着这么不像正确的?

8#
 楼主| 发表于 2005-6-30 19:13:00 | 只看该作者
我也觉得
9#
 楼主| 发表于 2005-6-30 19:16:00 | 只看该作者
这篇阅读看的我烦死了
10#
 楼主| 发表于 2005-6-30 19:27:00 | 只看该作者
以下是引用closedeyes在2005-6-30 14:00:00的发言:

网速实在太慢了,发完才发现Brace早就贴了答案,强烈支持Brace的答案以及对them指代题的解释。
那我下载的所谓修订过的正确答案到底是什么来源呢?为什么这篇文章的答案看着这么不像正确的?



刚才又对了一遍答案,的确是这样子,因为题目是跳着的,所以看起来不太象真答案
您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

Mark一下! 看一下! 顶楼主! 感谢分享! 快速回复:

所属分类: TOEFL / IELTS

NTU MBA
MSGO
近期活动

正在浏览此版块的会员 ()

手机版|ChaseDream|GMT+8, 2025-10-20 19:59
京公网安备11010202008513号 京ICP证101109号 京ICP备12012021号

ChaseDream 论坛

© 2003-2025 ChaseDream.com. All Rights Reserved.

返回顶部