Grows are probably the most frequently met and easily identifiable members of the native fauna of the United States. The great number of tales, legends, and myths about these birds indicates that people have been exceptionally interested in them for a long time. On the other hand, when it comes to substantive-particularly behavioral-information, crows are less well known than many comparably common species and, for that matter, not a few quite uncommon ones: the endangered California condor to cite one obvious example. There are practical reasons for this.>> Grows are notoriously poor and aggravating subjects for field research. Keen observers and quick learners, they are astute about the intentions of other creatures, including researchers, and adapt at avoiding them.[27A] Because they are so numerous, active, and monochromatic, it is difficult to distinguish one crow from another.[27B] Bands, radio transmitters, or other identifying devices can be attached to them, but this of course requires catching live crows, who are among the wariest and most untrappable of birds.[27D]>> Technical difficulties aside, crow research is daunting because the ways of the birds are so complex and various. As preeminent generalists, members of this species ingeniously exploit a great range of habitats and resources, and they can quickly adjust to changes in their circumstances. Being so educable, individual birds have markedly different interests and inclinations, strategies and scams. For example, one pet crow learned how to let a dog out of its kennel by pulling the pin on the door. When the dog escaped, the bird went into the kennel and ate its food. >22. What is the main topic of the passage?>> (A) The ways in which crows differ from other common birds>> (B) The myths and legends about crows> (C) The characteristics that make crows difficult to study (D) The existing methods for investigating crow behavior. My answer: C 文章第一段说虽然关于乌鸦的故事很多,但是对乌鸦习性的了解却很少。第二段说使得乌鸦的研究很困难的技术原因。第三段说除了技术原因之外,乌鸦的复杂性和多样性也使得研究乌鸦变得困难。 26 The word "them" in line 10 refers to (A) crows (B) subjects (C) intentions (D) researchers My answer: D 我觉得逻辑意思的指代对象应指向other creatures,但是选项中没有;因此只好选择语法意义上的指代对象,即them前最近的名词researchers,而且这样意思上也可以解释得通。可是查了一下正确答案居然是C?
27. According to the second paragraph, crows are poor subjects for field research for all of the following reasons EXCEPT: (A) They can successfully avoid observers (B) They are hard to distinguish from one another (C) They can be quite aggressive (D) They are difficult to catch My answer: C 原因详见第二段标粉字句。 28. In the second paragraph, the author implies that using radio transmitters would allow a researcher who studies crow to (A) follow flocks of crows over long distances (B) identify individual crows (C) record the times when crows are most active (D) help crows that become sick or injured My answer: B 定位应在第二段中的"Because they are so numerous, active, and monochromatic, it is difficult to distinguish one crow from another.Bands, radio transmitters, or other identifying devices can be attached to them,"理解句意仪器的作用应该是为了解决前面句子提到的困难,即辨别单只乌鸦。可是答案是A?
29. According to the third paragraph, which of the following is true about crows? (A) They seldom live in any one place for very long (B) They thrive in a wide variety of environments. (C) They have marked preferences for certain kinds of foods (D) They use up the resources in one area before moving to another My answer: B 其实觉得没有任何一个选项是对的,勉强定位在第三段中蓝色句子。其实这句话的意思应该是说乌鸦的习性是千差万别的,而且能够迅速适应环境的变化。同B选项“它们存活的环境千差万别”还是有一点差别的。不过看来看去其他选项文中更是提都没提过。可是答案是A?
31. In lines 10-21, the author mentions a pet crow to illustrate which of the following? (A) The clever ways that crows solve problems (B) The differences between pet crows and wild crows (C) The ease with which crows can be tamed (D) The affection that crows show to other creatures My answer: A 这个例子前面的核心句是“Being so educable, individual birds have markedly different interests and inclinations, strategies and scams. ”例子就讲述了一只乌鸦的一个诡计,只有A答案最贴切吧。
32. Which of the following statements is supported by the passage? (A) Crows have relatively long lives (B) Crows have been vision (C) Crows are usually solitary (D) Crows are very intelligent My answer: D 只有D最相关嘛。可是答案是B? Open to discuss......
[此贴子已经被作者于2005-6-30 22:31:05编辑过] |