标题: GWD17-Q30也就是新prep1-119 [打印本页] 作者: bzdrzao 时间: 2010-8-21 11:37 标题: GWD17-Q30也就是新prep1-119 In a study conducted in Pennsylvania, servers in various restaurants wrote “Thank you” on randomly selected bills before presenting the bills to their customers. Tips on these bills were an average of three percentage points higher than tips on bills without the message. Therefore, if servers in Pennsylvania regularly wrote “Thank you” on restaurant bills, their average income from tips would be significantly higher than it otherwise would have been. Which of the following is an assumption on which the argument relies?
A. The “Thank you” messages would have the same impact on regular patrons of a restaurant as they would on occasional patrons of the same restaurant.
B. Regularly seeing “Thank you” written on their bills would not lead restaurant patrons to revert to their earlier tipping habits.
C. The written “Thank you” reminds restaurant patrons that tips constitute a significant part of the income of many food servers.
D. The rate at which people tip food servers in Pennsylvania does not vary with how expensive a restaurant is.
E. Virtually all patrons of the Pennsylvania restaurants in the study who were given a bill with “Thank you” written on it left a larger tip than they otherwise would have.
请问a为什么不对?作者: birdmiao 时间: 2010-8-22 16:39
逻辑题取非验证,a选项将patrons分类没什么意义,比如取非后的意思是occasional patrons 不会提高tips,但只要regular patrons 仍能提高tips就行啦,所以结论不会被削弱; b选项取非后的意思是regularly seeing tks ,使得patrons will revert to earlier tipping habits ,也就是说之后再多的tks也没有用了,patrons都不会给多tips 这个就削弱了原文的结论了的。 d选项的错误原理同a ,将餐馆分类成贵的和便宜的不能削弱原文,因为即使只有贵的餐馆得到的tips多,一样可以得到原文结论。 e选项错误在于把题目中的结论当做假设又说了一边(gmat经常会作此迷惑选项)作者: cartier921 时间: 2010-9-7 14:46
这道题D为什么不对呢??取非后小费比例会随着饭店贵不贵而变化,那么thank you 就不能带来更多消费了,因为小费只会随着饭店贵不贵而变化,他因削弱了啊?? 急盼NN解释下!!~~~~~~~~~作者: cartier921 时间: 2010-9-7 16:08
顶~~~~作者: cartier921 时间: 2010-9-7 16:53
再顶~~~牛牛啊快来啊~~作者: mudiduange 时间: 2010-9-7 17:04
A. The “Thank you” messages would have the same impact on regular patrons of a restaurant as they would on occasional patrons of the same restaurant. 解析:这种信息在常规的消费者中和偶然消费者中有相同的作用。无关选项,原文探讨的是有这种信息时有更多的小费。
B. Regularly seeing “Thank you” written on their bills would not lead restaurant patrons to revert to their earlier tipping habits. 解析:原文说的是有了这种信息,小费会多,因此推荐使用这个信息。但是如果这种只能在初期刺激下客人给小费?或者是这种信息用多了会使客户回到之前的习惯中呢?中间明显有这样的一个GAP,本选项说的是,这种做法不会使人们回到以前的习惯中,正好排除了一种可能。
C. The written “Thank you” reminds restaurant patrons that tips constitute a significant part of the income of many food servers. 解析:这种信息使客人记住小费站了宾馆收入的很大部分,无关选项。
D. The rate at which people tip food servers in Pennsylvania does not vary with how expensive a restaurant is. 解析:原文探讨的是这种信息和小费的关系问题,本选项探讨的是客户给小费比例的问题,无关选项
E. Virtually all patrons of the Pennsylvania restaurants in the study who were given a bill with “Thank you” written on it left a larger tip than they otherwise would have. 解析:同D的分析方法。作者: Oderic 时间: 2010-9-7 17:13
A.我觉得是原中提到了randomly,这就是一个随机抽样,这些样本(小费)已经具有了代表整体的特征,这样的话occasional和regular的问题已经被排除了,不是一个假设。
D.原文是average income from tips,那么这就可以把所有饭店看作是一个整体,各个饭店之间的小费差异不会影响average income from tips的变化。作者: mudiduange 时间: 2010-9-7 17:29
哥们,逻辑不能这么去琢磨,你联想太多了作者: 5cheng 时间: 2010-11-2 22:58
求教 c为什么不对 联想og的一道tips的题目 这里的thank you使顾客产生了认为小费占其收入很大一部分的心理--因此会多给 有逻辑错误吗