ChaseDream

标题: 请教LSAT-2-IV-3,12 [打印本页]

作者: joywzy    时间: 2003-5-7 16:32
标题: 请教LSAT-2-IV-3,12
3. The United States has never been a great international trader. It found most of its raw materials and customers for finished products within its own borders. The terrible consequences of this situation have become apparent, as this country now owes the largest foreign debt in the world and is a playground for wealthy foreign investors. The moral is clear: a country can no more live without foreign trade than a dog can live by eating its own tail.

In order to advance her point of view, the author does each of the following EXCEPT

(A) draw on an analogy

(B) appeal to historical fact

(C) identify a cause and an effect

(D) suggest a cause of the current economic situation

(E) question the ethical basis of an economic situation

答案:E,可是原文中不是有The moral is clear: a country can no more live without foreign trade than a dog can live by eating its own tail. ?

12. “Though they soon will, patients should not have a legal right to see their medical records. As a doctor, I see two reasons for this. First, giving them access will be time-wasting because it will significantly reduce the amount of time that medical staff can spend on more important duties, by forcing them to retrieve and return files. Second, if my experience is anything to go by, no patients are going to ask for access to their records anyway.”

Which one of the following, if true, establishes that the doctor’s second reason does not cancel out the first?

(A) The new law will require that doctors, when seeing a patient in their office, must be ready to produce the patient’s records immediately, not just ready to retrieve them.

(B) The task of retrieving and returning files would fall to the lowest-paid member of a doctor’s office staff.

(C) Any patients who asked to see their medical records would also insist on having details they did not understand explained to them.

(D) The new law does not rule out that doctors may charge patients for extra expenses incurred specifically in order to comply with the new law.

(E) Some doctors have all allowing their patients access to their medical records, but those doctors’ patients took no advantage of this policy.
答案:A

请问题目是什么意思啊?

谢谢.



作者: joywzy    时间: 2003-5-7 22:47
这两题能帮助看看吗?谢谢。
作者: mindfree    时间: 2003-5-7 23:18
1. 刚查了字典, moral在这里应该是教训的意思, draw a moral.

2. 还没弄明白. 前几天有人贴过, 好象1stzhang还是cranberry解释了. 你找找看.
作者: albert    时间: 2003-5-8 22:53
以下是引用joywzy在2003-5-7 16:32:00的发言:
3. The United States has never been a great international trader. It found most of its raw materials and customers for finished products within its own borders. The terrible consequences of this situation have become apparent, as this country now owes the largest foreign debt in the world and is a playground for wealthy foreign investors. The moral is clear: a country can no more live without foreign trade than a dog can live by eating its own tail.


The moral is clear: a country can no more live without foreign trade than a dog can live by eating its own tail.
这句话什么意思啊?看不懂!请大虾指点.
作者: maotian    时间: 2004-3-16 14:25
这句话是说,一个国家不能只依靠本国的产品和资源来生存发展,就像狗不能靠吃自己的屎而活。


12题我也不是很懂,请大牛解释。









作者: idyll    时间: 2005-4-14 13:22
12. 我的理解是: 如果第二个理由成立的话, 就根本不用第一条理由了, 因为, 都没有病人想去看病历, 就没有必要去给他们收回病历, 也就不会浪费时间. 所以, A选项, 则必须要求收回病历, 所以第一个理由还可以作为一个理由提出来.




欢迎光临 ChaseDream (https://forum.chasedream.com/) Powered by Discuz! X3.3