ChaseDream

标题: 揽瓜阁阅读做题小分队 第154天 人类生命的起源 [打印本页]

作者: 小白斩鸡    时间: 2021-9-1 07:23
标题: 揽瓜阁阅读做题小分队 第154天 人类生命的起源

请大家在本帖回复:
1. 文章大概结构
2. 自己写的答案

解析+文章翻译明晚微信群里公布

报名活动,加微信号killgmat

关注考什么试微信公众号~获取第一时间考试新闻,心经和经验分享


[attach]261881[/attach]

It is now commonly accepted that human life originated in East Africa. There is less agreement as to whether the humans that left Africa in a final exodus as recently as 100,000 years ago replaced all other hominids (thus becoming ancestors to everyone now alive) or humans evolved independently in geographically separated regions. Recently, the replacement scenario, as it is sometimes called, has been lent support from genetic research.

Genetic investigations into the origins of human life most often focus on mitochondrial DNA. As opposed to nuclear DNA, mitochondrial DNA is transmitted only from the mother. This allows for the tracing of mutations that arise independently of changes that occur because of the combining of the mother’s and father’s DNA. As useful as this is, the high mutation rate of mitochondrial DNA allows scientists a look at only relatively recent prehistory. Nuclear DNA, on the other hand, has a low mutation rate, making it ideal for looking into the more distant past. Studying the nuclear DNA of fossils now shows a substantial decrease in population size in Europe and Asia approximately 50—80 thousand years ago. No such decrease happened in Africa. This supports the idea that migrants from Africa replaced all previous humans, and did not interbreed with earlier migrants.

Other research shows less genetic diversity the farther human populations are located from Africa. This difference in diversity, which continues to the present day, also supports the hypothesis that modern human life came from Africa and gradually spread throughout the world. It is worth noting that there is no discontinuity in the decrease of diversity as one travels from Africa; this points to less distinct ethnic and racial divisions than is popularly thought to be the case.


1. Which of the following is the primary purpose of the passage?
(A) To present statistical evidence that points to a new hypothesis
(B) To illustrate the ways in which new forms of scientific research can bring about surprising results
(C) To offer evidence that supports one of two competing theories
(D) To cast doubt on the reliability of premises that underlie a conclusion
(E) To describe a model that can be applied to a variety of scientific undertakings


2. According to the passage, which of the following is NOT characteristic of mitochondrial DNA?
(A) Transmission comes from the mother only.
(B) It can be used to trace the origins of human life.
(C) It is used more frequently than nuclear DNA to study the origin of human life.
(D) It can be used to investigate distant prehistory.
(E) It has a relatively high mutation rate.


3. Which of the following most strongly argues against the replacement scenario?
(A) Mitochondrial DNA from a human skeleton found in East Africa matches the DNA found in a known route taken by migrants from Africa to Europe.
(B) Remains have been found of humans in Southeast Asia that developed independently of humans in Central America.
(C) The DNA from human specimens taken in China and Spain are nearly identical.
(D) No evidence can be found to support the idea that the first Africans to leave Africa bred with the second group to make the trip.
(E) DNA from a Neanderthal—an early hominid—shows some similarity with modern human DNA.


4. According to the passage, which of the following can be inferred about genetic diversity among humans?
(A) It is easier to detect through the examination of nuclear DNA than through the study of mitochondrial DNA.
(B) It is affected only by an individual’s mother’s DNA.
(C) It has gradually diminished since about 100,000 years ago.
(D) It is not as ambiguous as most people think.
(E) The amount of diversity within an existing population can be predicted by its geographic location.


参考答案:


作者: CaryX    时间: 2021-9-4 18:32
Mark一下!               
作者: Caliber49    时间: 2021-9-4 20:45
mark
作者: __Dy    时间: 2021-9-5 14:58
ADBE
作者: fairy0524    时间: 2021-9-6 18:27
Mark一下!               
作者: laylaaa10    时间: 2021-9-6 20:40
Mark一下!               
作者: NCse    时间: 2021-9-7 21:34
同意!               
作者: Titi1126    时间: 2021-9-14 06:24
Xx
作者: gmat一遍过    时间: 2021-9-14 10:07
神树
作者: XCIVI    时间: 2021-9-14 10:24
同意!               
作者: nancyrr    时间: 2021-9-14 14:19
看一下!               
作者: 崔大套    时间: 2021-9-14 15:34
CCBD
作者: 123ffff    时间: 2021-10-27 18:31
提出一个假设,然后证明
humans that left Africa replaced all other hominids
1. mDNA
2. difference in diversity
A(x) 无statistical
DBE
作者: Erebuslee    时间: 2021-11-3 21:56
p1 提出人类起源的两种观点
p2 证据1:通过mDNA实验证明观点1正确+介绍m DNA和核DNA的特点及区别
p3 证据2:证明观点1正确+结论还和人们曾经认为的观点相违背

1 C
2 D
3 B
4 E
作者: lfengi    时间: 2021-11-7 14:38
C
D
B
E
作者: Dora晴    时间: 2021-11-11 23:00
3. independently 印证了第一段另一个观点。


CDEC
作者: svwma    时间: 2021-11-12 13:39
C
D
B
A-E
作者: salamanca    时间: 2022-12-13 19:49
1.观点认为人类起源于非洲,然后移动到了不同的大陆,或者从各个地区独立起源,独立成长,现在通过基因研究有了新证据
2.基因研究主要研究两种dna,mdna突变,只从母亲遗传,但只适合研究最近的历史,ndna不突变,稳定,能够支持研究很久之前的历史,通过研究ndna发现非州人口没变过,亚洲和欧洲都经历过大规模人口衰减,所以这证实了人口从非洲发展的理论
3.另一研究发现离非洲越远,基因差异越小,这更证实了上述结论,也说明人们引以为傲的民族和种族只是些虚无无用的东西

作者: BonCC    时间: 2023-2-18 20:05
普遍认同:人类起源于东非

不认同的是:

最近,从基因调查中得出一种替代说法。


关于人类起源的基因调查聚焦于M DNA

M DNA特点:只从妈妈那里来(high mutation rate)

                             好处:最近的

N DNA特点:low mutation rate

                             好处:过去的

研究N DNA化石发现:50 thousand~80年前,人口规模急剧下降

表明:非洲人取代全世界的人,没与其他移民杂交


其他研究表明,基因多样化越小,这些人离非洲更远。

基因多样化的不同也可以支持“所有人都来自非洲,从非洲走向全世界”

值得注意的是:当一个人从非洲旅行时,多样性的减少没有间断;种族和种族分裂没有人们认为的明显。






欢迎光临 ChaseDream (https://forum.chasedream.com/) Powered by Discuz! X3.3