ChaseDream

标题: 揽瓜阁阅读做题小分队 第69天 CO2的肥效 [打印本页]

作者: 小白斩鸡    时间: 2021-6-7 08:49
标题: 揽瓜阁阅读做题小分队 第69天 CO2的肥效

请大家在本帖回复:
1. 文章大概结构
2. 自己写的答案

解析+文章翻译明晚微信群里公布

报名活动,加微信号killgmat




Increased atmospheric concentrations of carbon dioxide (CO2) in the atmosphere can have a fertilizing effect on certain crops, provided that it is possible for farmers to provide adequate water and fertilizer for the plants to grow more quickly. For this reason, many non-scientists have long held that increases in global atmospheric carbon dioxide will also lead to increased agricultural production, offsetting any shortages due to shifting water availability and increased temperature. This in turn, these individuals argue, will lead to decreased global malnutrition and undernutrition as the increased supply of food drives down its cost.

However, research on the nutritional content of crops grown at Free Air CO2 Enrichment - or FACE - sites suggests that while crops may grow more quickly in elevated concentrations of carbon dioxide, increased growth comes at a price. Crops grown in elevated levels of carbon dioxide have lower levels of protein and of micronutrients such as zinc. Since the world’s population gets the majority of its protein and other micronutrients from plant-based sources, such a shift could have dire consequences. Scientists estimate that by 2050 an additional 175 million people could become zinc deficient, and an additional 120 million could become protein deficient as the nutritional content of staple crops falls between 5 and 17 percent.

1. The author uses the word “non-scientists” in paragraph 1 to:
a) criticize those who make predictions without sufficient knowledge of a topic.
b) highlight the expertise of the researchers at Free Air CO2 Enrichment.
c) call into question the inferences discussed in the first paragraph.
d) demonstrate that the farmers mentioned in the previous sentence did not make the predictions that follow.
e) imply that their predictions were made without any evidence.


2. The passage suggests that the nonscientists mentioned in paragraph 1 fail to consider whether or not the growth rate increase mentioned in paragraph 1
a) will also lead to an increase in the amount of edible material that the plants produce.
b) is associated with any phenomena that would affect its ability to decrease global malnutrition.
c) will require better distribution systems in order to mitigate zinc deficiency.
d) can offset the deleterious effects CO2 related warming will have on water availability.
e) will occur in actual crops to the same extent as it has occurred at FACE sites.


3. Which of the following can be inferred from the passage?
a) If carbon dioxide levels do not increase, there will not be an increase in the number of people who are zinc deficient.
b) Increased carbon dioxide levels will not, despite what many non-scientists predict, cause crops to grow more quickly.
c) It is possible for farmers to provide adequate water and fertilizer for crops to grow more quickly in an increased-carbon environment.
d) There are currently some people who are considered to have a zinc deficiency.
e) Most micronutrients are only available via plant-based sources.

4. It can be inferred from the passage that increased atmospheric carbon dioxide
a) can decrease the nutritional content of plants.
b) increases the rate at which most plants grow.
c) will lead to increased agricultural production.
d) is the biggest threat to global nutrition that the world faces today.
e) will cause millions of people to become zinc deficient by 2050.

参考答案:



作者: Doraa_Yang    时间: 2021-6-8 01:03
A B C E(A)
作者: 山言寺林    时间: 2021-6-8 10:16
1. 二氧化碳含量增加会让农作物长得更快,假若提供足够的水和肥料。基于这个原因,非科学家认为增加二氧化碳含量会增加产量,弥补水源和升温的缺点;并且降低营养不良的现象
2. 作者提出反驳观点:研究证明在在高二氧化碳环境里长出来的作物缺少蛋白质和微量元素(锌);全球人口大部分通过植物获得蛋白质和微量元素,这样的转变会让很多人缺锌和缺蛋白质

CBDA
作者: famerica    时间: 2021-6-8 11:51
cbca
作者: 690387114    时间: 2021-6-8 11:54
ACCA 第1和4题干扰选项很多CBDA
1. 作用题还是要放在上下文背景,A无关联
E错在 定位句For this reason, many non-scientists have long held ,所以是有evidence的,基于这些原因
3A只是CO2增多只是造成zinc deficient的充分条件,还有他因
C选项,注意这里it’s possible这里it指代的是to provide adequate water and fertilizer for crops,是原文里条件的内容,太容易混淆成是主从句的因果逻辑了
E范围限制方向相反
D选项,an additional 175 million people这里additional就表示本身就有
4.考察观点推测的程度,B选项原文用了mayHowever, research…suggests that while crops may grow more quickly in elevated concentrations of carbon dioxide
C属于non-scientist观点,被批判的
D无端最高级
E也是推测estimate


作者: 飞跃重洋2017    时间: 2021-6-8 11:59
CBDA
作者: CaryX    时间: 2021-6-8 13:36
CBCA
作者: Blanche会努力    时间: 2021-6-8 21:53
CBCA
作者: 千秋要上哈佛    时间: 2021-6-8 22:28
1. 提出一个relation,描述non-scientist根据这个relation得出的结论
2. 反驳non-scientist的结论

CCDA
作者: 塔塔Thanos    时间: 2021-6-9 12:02
CBBE
作者: liangabc    时间: 2021-6-9 16:48
同意!               
作者: miemie_yang    时间: 2021-6-9 17:59
A B C A
作者: yu33    时间: 2021-6-9 18:02
CBDC
作者: Leilanico    时间: 2021-6-10 16:51
A B D E
作者: Syvlia    时间: 2021-6-10 19:17
CBDA
作者: Zachary==    时间: 2021-6-10 19:50
看一下!               
作者: sjj加油    时间: 2021-6-10 19:57
cbca
作者: _Salaxy_    时间: 2021-6-10 21:09
ABCC
作者: WDNDMANDQJ    时间: 2021-6-11 00:48
加油加油
作者: sssszzzzxccsc    时间: 2021-6-11 11:22
ABDA

作者: yutingw    时间: 2021-6-15 16:25
感谢分享!               
作者: popo9710    时间: 2021-6-15 17:55
cbca
作者: ccccherry    时间: 2021-6-30 23:58
EECA
作者: 眯眼笑    时间: 2023-11-6 11:07
第一段:提出观点:大气中CO2含量上升,会让植物长得更快。改善全球粮食供应情况
第二段:作者观点:反对。就算植物可能会长得更快,它有副作用——更低的营养含量,对世界人口产生糟糕的影响。例如缺锌和缺少蛋白质,因为粮食中的营养含量下降了5%—17%





欢迎光临 ChaseDream (https://forum.chasedream.com/) Powered by Discuz! X3.3