ChaseDream
搜索
返回列表 发新帖

2011.11.12北美PBT&一些近年作文题目(欢迎补充)

刚考完11.12号的北美老托福。简单说一下感受。

听力70题,短对话不难,长对话多是学术段子。考场是一个中学的小教室,用的是录音机+CD.

语法不难,有一题说的是Ray charles,刚巧考试前看过灵魂歌王,觉得好巧啊~~
老托福语法题经常会有很多介绍美国音乐、文学方面的小知识,觉得挺有意思的。

值得一提的是阅读。比老题难很多,好多都是细节题,要回到原文定位,很费时间。
主旨题也不像以前出的那么直接,以前通常很容易就能排除选项。现在迷惑选项很多。
记了一些阅读中的词汇题:qualm, consensus, gauge, ceaseless, monumental, amenities.

这次的作文题:17. Some peoplethink that they can learn better by themselves than with a teacher. Othersthink that it is always better to have a teacher.

Which do you prefer? Usespecific reasons to develop your essay.
还有在网上找了近年的北美真题,不全,只有几道,希望大家知道的话,一起补充、订正。
2009.1
095 Some people think governments should spend as muchmoney as possible exploring outer space (for example, traveling to the Moon and to other planets). Otherpeople disagree and think governments should spend
this money for our basic needs on Earth. Which of thesetwo opinions do you agree with?

2010.1
164. People do many different things to stay healthy. Whatdo you do for good health?

2010.8
173 It is sometimes said that borrowing money from afriend can harm or damage the friendship. Do you agree? Why or why not?

2010.10
150  Watching television
isbad for children.

2011.1
175 Some students like classes where teachers lecture (doall of the talking) in class. Other students prefer classes where
the students do some of the talking. Which type ofclass do you prefer?

楼主整理的很全.我也是11/12考的,感觉听力中长段子比较难,语法阅读都是一般难度.今天收到了成绩,以为考的很差结果还是上了600.用05年前的真题就足够了.
呵呵,今天刚拿到成绩,也上600了。但是语法只有58。。。考前就语法复习得最多,最后还把错题都看了一遍(00-05年),感觉应该至少有60+的。

请教两个楼主几个复习的问题

能给我划定下复习资料吗,我现在没有什么复习资料,因为上网上找,结果很多都很零散,不知道两位能给我分享一下吗?我的邮箱是2391258861(AT) QQ.C0M
更正下,怎么我的邮箱发上去变样了。是2391258861(AT) QQ.C0M
非常感谢
lovelymaoqin 发表于 2012-3-9 05:30
能给我划定下复习资料吗,我现在没有什么复习资料,因为上网上找,结果很多都很零散,不知道两位能给我分享 ...

我也是最近要考PBT,请问你那边有真题资料可以分享吗?我找到了一些零散的,但是听力的MP3之类的都没有,谢谢!我的qq是6752988。